Selecteer een pagina

Kaartverkoper Ticketmaster betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. Dat bevestigt Ticketmaster woensdag na berichtgeving van de Consumentenbond. De maatregel gaat per direct in.

De consumentenorganisatie riep Ticketmaster in juni op het beleid op dit vlak aan te passen.Volgens de Consumentenbond ontbraken juridische gronden om de servicekosten niet terug te betalen als bijvoorbeeld een artiest ziek was geworden.

Dat standpunt wordt gedeeld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt de autoriteit in een bericht op Twitter.

Voor dit besluit betaalde Ticketmaster de servicekosten van 4,95 euro of meer per ticket niet terug als iemand zijn geld terugvroeg. Het bedrijf beriep zich hierbij op de algemene voorwaarden die de consument bij de aankoop accepteert.

De kaartverkoper is nu de eerste partij in Nederland die het eigen beleid op dit punt aanpast. De Consumentenbond roept andere ticketaanbieders op het voorbeeld van Ticketmaster te volgen.

(Bron: NU.nl )